Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgını, gayrimenkul sektöründe de ezberleri bozmuş durumda. Türkiye genelindeki son verilere göre salgın süreciyle birlikte bahçeli evlerde ve balkonlu evlerde talep artışı yaşandığına dikkat çeken DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İnsanlar dünyada yaşanan bu sosyal bilinçlenmeyle birlikte geçmişine döndü; hayatlarında nelerin eksik olduğunu, onları en çok nelerin mutlu ettiğini düşünmeye başladı. Burada bir numaralı önceliklerden biri de doğayla olan iletişimin güçlendirilmesi geliyor. Üstelik bu sadece belli bir kesime hitap eden bir trend değil. Toplumun tüm kesimlerinde etkisini gösteriyor” ifadelerini kullandı.Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgını, gayrimenkul sektöründe de ezberleri bozmuş durumda. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Türkiye genelindeki son verilere göre salgın süreciyle birlikte bahçeli evlerde ve balkonlu evlerde talep artışı yaşandığına dikkat çekti.
ÇEKMEKÖY’DE ‘SAĞLIK’ KRİTERLERİ GEÇERLİ
Bu noktada DAP Yapı’nın son yatırımı olan Çekmeköy’deki Ormanköy projesiyle ilgili bilgiler paylaşan Ziya Yılmaz, “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Sağlıklı Ev konseptini Çekmeköy’de hayata geçiriyoruz. Bunun için sağlık ve sağlıklı yaşam uzmanlarından oluşan özel bir ‘DAP Yapı Sağlık Komitesi’ oluşturduk. Bu çerçevede de Sağlıklı Ev kriterlerine göre tüm projenin şekillendirdik. Bu çervede ‘sağlıklı ev’ modelinin öncü projelerinden biri Çekmeköy’de yükselecek” dedi.
ORMAN İÇİNDEKİ EV, DAHA GENÇ HİSSETTİRİYOR
Yılmaz, oluşturdukları ‘Sağlıklı Ev Kriterleri’ni ise şöyle sıraladı:- “Birincisi her binada elbette asansör olacak. Fakat asansöre ihtiyaç duymadan çıkılabilecek yükseklikteki eve sağlıklı ev diyoruz. İşte tam da bu yüzden, Çekmeköy’deki yeni yatırımımızda bina yüksekliğini zemin+5 kat olarak sınırladık.
- İkincisi ise bahçe konusu… Sağlıklı evlerde bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız kesinlikle geniş balkona sahip bulunacak. Yaklaşık 200 bin metrekare alan üzerinde yer alan Çekmeköy projemizin yüzde 65’i yeşil alanlar için ayrıldı.
- Üçüncüsü orman konusu çok önemli… Çünkü ormanlarımız sadece oksijen deposu değil aynı zamanda da şifa kaynağı… yapılan çalışmalar gösteriyor ki orman havasıyla hayatını geçiren insanlar daha genç hissediyor. Orman havası alarak yapılan spor ve yürüyüş aktiviteleri tansiyon ve şeker gibi kronik hastalıklara da iyi geliyor. Bu yüzden sağlıklı ev, orman içinde olması ve geniş bir yeşil alandan oluşması kriterlerini içeriyor.
- Dördüncü olarak bir diğer konu da hiç şüphesiz havalandırma sistemi… COVID-19 salgını ve sokağa çıkma yasaklarının olduğu süreçte hepimiz evlerimizde kaldık. Havaların iyi olmadığı günlerde pencerelerimizi dahi açamadık. Burada havalandırma sistemlerinin kalitesi hepimizin bir numaralı önceliği oldu. Bu açıdan bakıldığında ‘Sağlıklı Ev’ dediğinizde, her dairenin havalandırma sisteminin korona sürecindeki sağlık kriterlerine uygun olarak tasarlanması büyük önem taşıyor.
- Son kriter ise hepimizin bildiği gibi elbette deprem yönetmeliği…
